NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! Sustine site-ul printr-un simplu CLICK PE ORICE RECLAMA. VA MULTUMIM!

Mel-Gibson

Mel Columcille Gerard Gibson s-a nascut in data de 3 ianuarie 1956 in Peekskill, New York, USA ca al saselea din cei unsprezece copii ai lui Hutton Gibson si Ann Gibson. Mama sa era australiana si a murit in decembrie 1990. Desi s-a nascut in America, Mel si familia lui s-au mutat in New South Wales, Australia. Dupa terminarea liceului, Mel a studiat la Universitatea New South Wales din Sydney unde a fost coleg de camera cu Geoffrey Rush. Dupa terminarea facultatii, Mel a avut cateva roluri in piese de teatru si seriale TV. In 1979 a fost ales sa interpreteze rolul principal din filmul "Mad Max", film care a avut un enorm succes in ciuda bugetului scazut. Tot in 1979 Mel a jucat in filmul "Tim" si a castigat premiul pentru cel mai bun actor din partea Institutului de Film Australian. In 1981 a castigat al doilea premiu pentru rol principal din partea AFI pentru rolul din "Gallipoli". Debutul in filmul american a avut loc in 1984 in filmul "The Bounty", unde a jucat alaturi de Anthony Hopkins. In 1987 a interpretat rolul politistului Martin Riggs in "Lethal Weapon". In 1995 a facut unul din cele mai bune roluri ale sale in filmul "Breaveheart", pe care l-a si regizat si pentru care a si primit premiul Oscar pentru cea mai buna regie si cel mai bun film. Mel este casatorit cu Robyn Moore din 1980 si alaturi de ea are sapte copii. O fata, Hannah, nascuta in 1980, doi gemeni Edward si Christian nascuti in 1982, Willie, nascut in 1985, Louis in 1988, Milo in 1990 si Tommy, nascut in 1999. Pentru filmul "Passion of the Christ", pe care l-a regizat, scris si produs a cheltuit 25 de milioane de dolari din propriul buzunar, dar a castigat 210 milioane din profituri plus alte 150 pe care nu le-a incasat inca. In 2004 a castigat mai multi bani decat Oprah Winfrey, J.K. Rowling, Tiger Woods, Michael Schumacher si Steven Spielberg. Alaturi de Warren Beatty, Clint Eastwood, Robert Redford, Richard Attenborough si Kevin Costner se numara printre castigatorii Oscarului pentru cea mai buna regie, desi acestia sunt cunoscuti mai mult ca actori decat ca regizori. In decembrie 2004 a cumparat insula Mago din Fiji de la un hotel japonez, pentru care a platit 15 milioane de dolari si planuieste sa o transforme in locul lui personal de relaxare. Insula are doua lagune si o incredibila plaja cu nisip alb.

Mel Gibson (Mel Columcille Gerard Gibson) este copilul lui Hutton Gibson si Anne Reilly Gibson. Bunica sa din partea mamei a fost o cantareata de opera australiana , Eva Mylott. Unul din fratii mai mici ai lui Mel , Donald , este si el de asemenea actor .
Primul nume a lui Gibson, Mel, vine de la San Mel un sfant irlandez din anul 500, fondator al diocezei din Ardagh; in timp ce al doilea nume Columcille este legat numele parohiei din Condado de Longford unde Anne Reilly s-a nascut si a fost crescuta.
Si daca Hutton Gibson este un cetatean nord american , nascut si crescut acolo , familia a plecat pentru a trai in Australia in 1968, urmare a castigului de 145.000 $ a lui Hutton in procesul pe care l-a deschis contra angajatorului sau , pentru un accident de munca . In 1968 Gibson avea doisprezece ani . De asemeni plecarea s-a vrut un protest al lui Hutton contra razboiului din Vietnam, unde fratii mai mari ai lui Mel puteau fi trimisi . Un motiv in plus pentru plecare a fost si convingerea in decadenta vietii americane , pe care Hutton Gibson, un catolic fervent , nu o putea tolera .
Mel a fost crescut la scolile : Congregation of Christian Brothers si St. Leo's Catholic College din Wahroonga, New South Wales.In 1977, Mel Gibson este licentiat al Institutului de Arta dramatica din Sydney.
Isi incepe cariera in cateva seriale de televiziune . Primul sau succes cinematografic are loc in 1979 cand interpreteaza rolul din Mad Max al regizorului George Miller. Film independent si cu un buget redus , cunoaste un succes imens , iar Mel Gibson este propulsat la rangul de stea de cinema ..
In 1984, Mel Gibson reia rolul lui Fletcher Christian in filmul Le Bounty, unde i-a dat replica lui Anthony Hopkins. In 1987, comedia politista Lethal Weapon , unde va face un tandem celebru cu Danny Glover, este un enorm succes international , care-l face extrem de popular . Dupa filmele de aventuri , politiste sau comedii se orienteaza spre clasici. Reia rolul lui Hamlet in filmul lui Franco Zeffirelli, unde a avut ca parteneri actori ca Ian Holm si Alan Bates. Gibson se lanseaza si ca producator sau regizor . In 1995, castiga Oscarul pentru Braveheart, in care a si interpretat rolul luptatorului pentru independenta, scotianul William Wallace.
In 2004, a scris, a regizat si a produs The Passion of the Christ film consacrat ultimelor douasprezece ore din viata lui Isus Hristos . Filmul a fost turnat in limba aramaica , latina si iudaica . Criticile filmului au fost foarte controversate , Unii au acuzat filmul de o cruzime nejustificata –bazandu-se pe convingerile antisemite pe care le-ar avea Mel ca mostenire de la tatal sau – altii laudand veridicitatea filmului si lipsa de menajamente pe care au aratat-o celelalte filme ce au tratat acelasi subiect .Oricum ar fi, filmul s-a dovedit un succes imens in SUA . Filmul a fost nominalizat la Oscar , dar a primit doar People's Choice Award pentru cea mai buna opera dramatica . In timpul unei proiectii a filmului in fata clerului , a spus ca Sfantul Duh (Espíritu Santo ) a facut filmul avandu-l pe el drept mediator .

Ultimul film al lui Gibson : Apocalypto (care a fost lansat la sfarsitul lui 2006). Actiunea filmului se petrece inaintea cuceririi spaniole si are ca subiect declinul civilizatiei Maya . Pe 7 iunie 1980 Gibson s-a casatorit cu Robyn Moore, infirmiera , in oraselul Forestville, din New South Wales. Perechea are sapte copii (o fata si sase baieti ). Fata sa , Hannah Gibson, s-a casatorit cu muzicianul Kenny Wayne Shepherd pe 16 septembrie 2006. Anterior ea credea ca –si va gasi fericirea in a fi calugarita , dar si-a dat seama ca menirea ei este de a fi sotie si mama .
Pe 25 iulie 1997, Gibson a fost onorat cu Officer of the Order of Australia (AO), ca recunoastere pentru serviciile sale aduse industriei australiene de cinema . In 1985, Gibson a fost numit "The Sexiest Man Alive" de catre revista People, fiind prima persoana care a primit acest titlu . In 1995 Gibson a declinat onoarea ce i-a fost acordata de catre guvernul francez, ce i-a acordat titlul de Chevalier des Arts et Lettres , ca protest pentru reluarea experientelor nucleare ale Frantei in Pacificul de Sud . In 2004 revista Time l-a ales pe Mel Gibson si pe Michael Moore ca " Men of the Year " .
Chiar daca Gibson a evitat sa faca publicitate in ceea ce priveste activitatea sa filantropica , se stie ca da importante sume de bani pentru opere caritabile . Una din cele mai cunoscute este “Healing The Children”. Impreuna cu Cris Embleton, unul din fondatori , familia Gibson a donat milioane pentru a ajuta copii aflati in suferinta din lumea intreaga In timp ce filma la filmul Apocalypto in jungla din México, in Veracruz, Gibson a donat bani pentru a constui case saracilor din regiune . Luand in considerare multe din luarile sale de pozitie , se poate afirma fara nici o indoiala , ca Gibson este un romano catolic traditionalist . In 2004, a condamnat public finantarea pe care statul a facut-o pentru a cerceta asupra celulelor mama, care includea si clonarea si distrugerea unui embrion uman . In martie 2005, a emis o declaratie prin care condamna eutanasierea suferita de Terri Schiavo .

Desi niciodata nu s-a manifestat ca un republican , asa a fost catalogat de catre The Washington Times si de catre WorldNetDaily, care mai mult ,a publicat ca un grup de republicani doreau sa-l prezinte pe Gibson ca pe un posibil candidat prezidential al partidului .
In 2006 Gibson a spus intr-un interviu acordat revistei Empire ca frica pe care a aratat-o in filmul sau Apocalypto ii aminteste un pic de presedintele Bush si copii sai . A criticat razboiul din Irak in numeroase interviuri .

La sfarsitul lui 2006, a fost retinut pentru ca a condus masina sub influenta alcoolului , atunci el a spus ca evreii sunt vinovati pentru toate razboiaele care au avut loc in lume . Numeroase grupari homosexuale au denuntat tendintele homofobe ale lui Mel Gibson.
De asemeni Gibson a fost acuzat de a fi anglofob imediat dupa terminarea filmului Braveheart , datorita libertatilor pe care si le-a permis vis-à-vis de adevarurile istorice . Acelasi argument a fost reluat si cu ocazia filmului sau The Patriot , cand actiunea trupelor engleze din timpul razboiului pentru independenta Americii , a fost asemanata cu cea a trupelor naziste din timpul celui de al doilea Razboi Mondial .
Dupa Wensley Clarkson, autor al unei biografii neautorizate a lui Mel Gibson, actorul avea probleme cu alcoolul inca din adolescenta . In 1984, a fost oprit pentru ca a condus in stare de ebrietate la Toronto. In 2004, intr-un interviu acordat ziaristei Diane Sawyer, Gibson a recunoscut ca a abuzat in trecut de droguri pe care le lua impreuna cu alcool . Pe 28 iulie 2006 a fost oprit de politie pentru a fi condus sub influenta alcoolului si pentru ca avea in masina o sticla de alcool .Cu toate ca alcoolemia sa era abia de 0,12% (in Italia limita maxima ce nu poate fi depasita este de 0.5% ) , dar legile californiene considera ca limita maxima o alcoolemie de 0,08% . Pe 17 august 2006, a pledat vinovat si a fost condamnat la 3 ani , cu supraveghere judiciara , atunci a promis ca se va inscrie intr-un program de dezalcolizare.

Braveheart
Un film istoric despre legendarul William Wallace, un film despre dragoste, tradare, rebeliune, curaj si nasterea unei natiuni. De mic copil William Wallace este confruntat cu consecintele devastatoare ale lacomiei Regelui Angliei Edward the Longshanks. O data cu trecere timpului, lucrurile nu se schimba si, dupa ce-i este ucisa iubita de catre englezi, William porneste o revolta care va cuprinde intreaga tara si va evolua intr-un razboi de independenta. Un film incarcat de scene de actiune, costume si armuri medievale si recitaluri actoricesti de mare clasa.



THE PATRIOT
Fermierul Benjamin Martin s-a nascut si a crescut in Carolina de Sud. El a luptat vitejeste in razboaiele dintre indieni si francezi, insa de la moartea sotiei lui a renuntat la violenta si s-a retras in liniste la ferma sa alaturi de cei sapte copii. In 1776, cu toata opozitia lui Benjamin, fiul sau cel mare, Gabriel, se alatura celor care lupta impotriva englezilor. Gabriel se intoarce de pe campul de lupta ranit si urmarit de englezi. O altercatie are loc la ferma lui Benjamin si unul dintre copiii sai este omorat de colonelul Tavington. Benjamin lasa la o parte convingerile sale pacifiste si se alatura celorlalti luptatori pentru libertate.


VIZIONATI FILMUL

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

TrafficRevenue