NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! Sustine site-ul printr-un simplu CLICK PE ORICE RECLAMA. VA MULTUMIM!

Mark Harmon

Thomas Mark Harmon s-a nascut in Burbank, California pe 2 septembrie 1951in familia unui sportiv/ altet dar si actor Tom Harmon ce a jucat in University din Michigan Wolverines obtinanand in 1940 medalia de aur, cu o tanara actrita Elyse Knox . Este unicul fiu alaturi de doua surori, Kristin = profesoara si Kelly = Tic-Tac model.  Bunicul acestuia Forest Evashevski a fost intemeietorul " National Football Foundation Hall of Fame ". Dovedind atractie spre sport, urmeaza un colegiu de footbal specific unor scolii americane, are cateva aparitii la Tv, si debuteaza in film in 1975 obtinand consacrarea intr-un film Tv cu rolul din filmul "St. Elsewhere " /1982 unde interpreteaza cu talent, ingeniozitate si naturalete , rolul unui tanar medic infestat cu virusul H.I.V.  Casatorit cu Pam Dawber, actrita cunoscuta si detinatoarea a doua premii de Aur ( Favorite Female Performer in a New TV Program 1979 si 1987si nominalizata in 2007 la " TV Land Awards" pentru interpretarea din filmul "Who Knew They Could Sing?" ) din 1987 pana in prezent este tatal a doi copii : Sean Thomas Harmon nascut pe 26 April 1988 si Ty Christian Harmon nascut pe25 June 1992 si a luat in custodie pe fiul surorii mai mari Sam , in urma divortului acesteia. Actor de filme si seriale Tv, prin figura sa de om frumos, prezentabil si avand o tinuta distincta, ii sunt incredintate roluri de drama / mister / horror in care banuit, criminal, violator, killer...etc, este greu de descoperit si dovedit. In 1986 actorul a fost nominalizat de PEOPLE MAGAZINE ca fiind " Sexiest Man Alive "

NCIS
Naval Criminal Investigative Service este un serial de televiziune despre serviciul naval de investigatie a crimei. NCISeste un serial care se concentreaza pe viata membrilor unei echipe fortate sa lucreze impreuna in situatii de stres major. Cel care conduce acest grup de personalitati vulcanice si foarte impulsive este Agentul Special NCIS Leroy Jethro Gibbs, un fost sergent din armata marina, a carui meserie de detectiv este ceea ce stie el mai bine sa faca. Gibbs este genul de om tacut, dar o singura privire de-a sa face cat 1000 de cuvinte. Sub comanda lui Gibbs este Agentul Special Anthony Dinozzo, un fost detectiv criminalist care poate fi luat drept cel mai vechi membru din lume al unei fratii, dar ale carui instincte pe teren sunt inegalabile. Lor li se mai alatura Abby Sciuto un specialist autorizat, om de stiinta talentat, a carei agerime se potriveste cu stilul sau gotic si gusturile sale plastice, si Agentul Special NCIS Timothy McGee, specialist in informatia tehnologica, a carui inteligenta sclipitoare in domeniul computerelor pune in umbra nesiguranta sa pe teren.  Doctorul Donald "Ducky" Mallard este cel care asista echipa, cel care stie tot, a vazut tot si nu ezita sa-si exprime opiniile. Crima si spionaj, terorism si submarine furate, acesti agenti speciali calatoresc de-a lungul globului pentru a investiga toate crimele care au legatura cu armata marina.

NOTA: PENTRU A PUTEA VIZIONA SERIALUL TREBUIE SA VA FACETI UN CONT.


SEZONUL1
SEZONUL 2
SEZONUL 3
SEZONUL 4
SEZONUL 5
SEZONUL 6
SEZONUL 7
Read more

RICHARD DEAN ANDERSON

Nascut pe 23 ianuarie 1950 în Minneapolis, Minnesota, SUA, Richard Dean Anderson este fiul lui Stuart Jay Anderson si Jocelyn Rhae Carter. A crescut în Roseville, Minnesota unde a facut si liceul. Si-a continuat studiile la Ohio University în Athens, Ohio si St. Cloud State University.  Ideea de a deveni actor i-a venit în timpul unui drum cu motocicleta din Minnesota pâna în Alaska. S-a mutat la Los Angeles unde a avut multe job-uri marunte.  Primul sau rol l-a avut în General Hospital, în rolul doctorului Jeff Webber. Richard Dean Anderson a devenit cunoscut în rolul lui Angus MacGyver din serialul MacGyver care a durat 7 ani, din 1985 până în 1992. Din anul 1995 Richard Dean Anderson îl interpretează pe Jack O'Neill în Stargate Sg-1, bazat pe Stargate, filmul lui Roland Emmerich şi Dean Devlin. După şase sezoane a decis să-şi reducă rolul în serial din motive personale, apărând tot mai rar în câteva episoade din sezonul 9 şi 10 şi în trei episoade din sezonul 3 al Stargate:Atlantis. Va apare şi în filmul Stargate:Continuum, lansat direct pe DVD, în rolul generalului Jack O'Neill. Deşi nu s-a casatorit niciodată, are o fiică din relaţia lui cu Apryl Prose. Richard Dean Anderson este un jucător pasionat de hockey şi un împătimit al ski-ului. Pasiunea lui pentru sport este subliniată şi în rolurile sale.


MacGyvereste povestea unui agent secret, dar nu ca toti ceilalti agenti secreti. El nu se imbraca la frac, nu bea martini, nu conduce masini extravagante si da toate femeile pe spate. El este foarte linistit, politicos, cu multe principii de la care nu se abate, si refuza sa poarte pistol in misiunile sale. Acest detaliu nu este important pentru MacGyver, pentru ca singura lui arma este inteligenta si iscusinta lui. Un mare cunoscator al stiintei, MacGyver este capabil sa se foloseasca de orice materiale din viata de zi cu zi pentru a construi metode neortodoxe care sa il ajute in orice problema cu care se confrunta. Inamicii pacii mondiale si justitiei nu invata niciodata ca subestimarea acestui om este o greseala fatala pentru planurile lor.

NOTA: PENTRU A PUTEA VIZIONA SERIALUL TREBUIE SA VA FACETI UN CONT.


SEZONUL 1
SEZONUL 2
SEZONUL 3
SEZONUL 4
SEZONUL 5
SEZONUL 6
SEZONUL 7

STAR GATE SG-1

SEZONUL 1
SEZONUL 2
SEZONUL 3
SEZONUL 4
SEZONUL 5
SEZONUL 6
SEZONUL 7
SEZONUL 8
SEZONUL 9
SEZONUL 10
Read more

JULIA ROBERTS

Julia Roberts s-a nascut pe 28 octombrie 1967, in Smyrna, Georgia. Perioada sa de glorie a fost intre 1980 si 1990. Nu a fost considerata ca fiind printre cele mai bune actrite de drama, insa cel mai bine i se potrivesc rolurile din comediile romantice.  In copilarie, a crescut in preajma actorilor de teatru care veneau la parintii ei, in Atlanta. Atat ea, cat si fratele acesteia, erau interesati de actorie. Cel care a reusit primul in cinematografie a fost fratele ei Eric.  Julia se muta la New York dupa terminarea liceului. Debuteaza alaturi de fratele ei in filmul "Blood Red".  A aparut in mai multe seriale tv, pana sa apara in "Satisfaction" (1988). Acesta i-a deschis orizontul spre "Mystic Pizza" (1989). Talentul de care da dovada in acest film ii va oferi mai departe oportunitatea sa joace alaturi de Sally Field, Shirley MacLaine si Dolly Parton in comedia "Steel Magnolias" (1989), rol care ii aduce o nominalizare la Oscar. Un an mai tarziu joaca in "Flatliners" (1990). In timpul filmarilor, se intalneste cu Kiefer Sutherland. Cel mai mare succes al sau vine o data cu rolul din comedia romantica "Pretty Woman" (1990), unde il are ca partener pe Richard Gere. Filmul a fost foarte apreciat la nivel international. Desi acesta era un succes major, cariera sa decade odata cu "Dying Young" (1991). Se desparte de Sutherland, iar dupa filmarile pentru "Hook" (1991), Julia se retrage pentru o scurta perioada tocmai pentru a-si pune ordine in viata personala. In 1992 joaca in filmul "The Player". Un an mai tarziu se casatoreste cu Lyle Lovett, de care divorteaza doi ani mai tarziu. Alte filme in care joaca sunt: "The Pelican Brief" (1993), "I Love Trouble", "Pret-a-Porter", "Mary Reilly" (1996), "Conspiracy Theory". In 1997, Julia are parte de o revenire in forta, o data cu rolul din comedia "My Best Friend's Wedding", insa nu se opreste aici si va juca in 1999, in "Notting Hill" si mai apoi in "Runaway Bride". Un an mai tarziu primeste un salariu imens pentru a juca in rolul lui Erin Brockovich. Acest film s-a dovedit a fi unul dintre cele mai reusite roluri ale sale. Adorata de critici si de cinefilii de pretutindeni, acest rol ii aduce atat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o drama, cat si Oscarul.

Duplicity

Fosta agenta CIA Claire Stenwick si fostul agent MI6 Ray Koval au renuntat la locurile de munca pe care le aveau la Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru a se implica in calitate de spioni corporatisti in extrem de profitabilul razboi rece dintre doua companii multinationale rivale. Misiunea celor doi spioni era aceea de a afla formula secreta a unui produs care, o data lansat pe piata, ar fi adus castiguri uriase companiei care l-ar fi patentat cea dintai.  Pe masura ce miza creste, misterul se adanceste si tacticile celor doi conducatori ai corporatiilor rivale - Howard Tully si Dick Garsik - devin din ce in ce mai murdare, Claire Stenwick si Ray Koval se trezesc prinsi in mrejele unei povesti de dragoste clandestine careia nu i se pot impotrivi, dar care le pricinuieste mari neplaceri de vreme ce se situeaza in tabere adverse si nu stiu daca pot avea incredere unul in celalalt.

Read more

Jean-Claude Van Damme

Unul dintre cei mai mari actori de actiune ai anilor `80-`90 cu numele sau adevarat Jean-Claude Camille Francois Van Varenbergh a.k.a Jean Claude van Damme s-a nascut la data de 18 Octombrie 1960 in Berchem-Sainte-Agathe, Belgia. Poate fi numit si actor, dar cel mai potrivit nume pentru el ar fi practicant de kickboxer sau culturist. La varsta de 10 ani s-a apucat de practicat karate Shotokan unde a iesit campion european la categoria mijlocie. La varsta majoratului isi deschide o sala de sport. Prima aparitie pe marile ecrane a fost langa marele actor Chuck Norris in "Missing in Action" in anul 1984.

S-a facut remarcat de abia in anul 1988 in filmul de renume Bloodsport unde a jucat incomparabil fiind protagonistul filmului. In copilarie era interesat de muzica clasica, de pictura si a invatat sa cante la pian. Se bate in finala cu compatriotul sau, Patrick Teugels, pe care nu reuseste, insa, sa-l invinga. In 1982, cu doua mii de dolari in buzunar, pleaca la Los Angeles cu gandul de a deveni actor. Van Damme a fost căsătorit de cinci ori, din care au rezultat trei copii:Kristopher (n.1985), Nicholas(n.1990) şi Bianca(n.1995).
Jean Claude van Damme este fiul lui Eliana si Eugene Varenbergh.La varsta de zece ani a fost inscris de actre tatal sau Eugene la o scoala de Karate.Mai tarziu a castigat premiul European Professional Karate Associations.La varsta de 16 ani se inscrie la balet unde studiaza in jur de 5 ani.Parerea lui despre balet este foarte sofisticata spunand ca baletul este o arta dar in acelasi timp este si in sport foarte dificil.
Parerea lui este ca daca faci fata acestui sport, poti face fata oricarui alt sport! In 1976, la varsta de 16 ani, el isi faci primul semi debut sub numele de Jean Claude van Vaerenbergh.
In anul 1978 dupa o lunga si grea perioada de antrenare, reuseste sa obtina primul EKU in Belgia in Beginners Division. In noiembrie 1979 Jean Claude van Damme face recordul de 10-0 Tampa(Florida) unde isi completeaza cele doua WAKO World Championships in Hillsborough Community College promovat de Mike Anderson.

Detectivul Anthony Stowe lucreaza in New Orleans, fiind un politist corupt, dependent de heroina si alcool, detestat de colegii sai si divortat de sotia sa, Valerie. In timpul tentativei sale de a-l aresta pe fostul sau partener si cap al mafiei drogurilor Gabriel Callaghan, doi ofiteri sub acoperire sunt ucisi, iar stupefiantele, banii si casetele camerelor de supraveghere dispar. Ca urmare, misiunea lui Anthony Stowe se soldeaza cu un mare esec. Ulterior, Tony este impuscat in cap de catre un criminal si in mod miraculos reuseste sa supravietuiasca. Dupa cateva luni in care sta spitalizat in coma profunda, Anthony Stowe se trezeste si decide sa indrepte greselile pe care le-a comis in trecut...


IN HELL


Kyle Lord (Van Damme) este un expert in forari petroliere. Acesta il omoara pe violatorul care i-a omorat sotia si este condamnat la inchisoare.In incinta inchisorii “Marquezas” sunt organizate lupte pe viata si pe moarte intre detinuti pentru a-l distra pe directorul penitenciarului,generalul Battista. Aceste lupte se numesc The Shu. Cu toate ca nu vrea sa participe la lupte, Kyle Lord este obligat sa intre in The Shu. Incetul cu incetul,Lord incepe sa decada.Totusi, el va avea puterea sa revina si sa lupte cu adversariii sai, manipulati de Battista. Hotararea sa il va ridica tot mai sus in jocul The Shu undel isi va dezlantui toata furia pentru a supravietui.
Calitate Film : DVDRip




Read more

TOM CRUISE

Thomas Cruise Mapother IV s-a nascut pe 3 iulie 1962, in Syracuse, New York. Mama sa, Mary Lee Mapother, l-a parasit pe tatal sau, cand Tom avea doisprezece ani, luandu-i pe Tom si pe sora lui, Lee Anne, cu ea. In perioada urmatoare, a locuit in Ottawa, Ontario, Louisville, Kentucky, Illinois si New Jersey. A studiat timp de un an intr-un seminar franciscan. A absolvit liceul Glen Ridge din New Jersey, in anul 1980. Cruise a afirmat ca a fost abuzat in copilarie de tatal sau si ca a invatat de la acesta din urma ca nu toata lumea din jur ii vrea binele. Tatal sau, Thomas Cruise Mapother III, inginer electrician, a decedat in anul 1984, de cancer. Sora sa, Lee Anne Mapother, nascuta in 1959, lucreaza in publicitate si marketing pentru compania lui Tom. Mai are doua surori - Marian Mapother (care s-a nascut in 1961 si are diploma de invatatoare) si Cass Mapother (care s-a nascut in 1963 si are proprietara unui restaurant in New Jersey). Cruise are un var, William Mapother care este tot actor si este cunoscut datorita personajului Ethan Rom pe care l-a interpretat in "Lost".

Tom Cruise a avut o relatie cu actrita Rebecca De Mornay, in perioada 1983-1985. A fost casatorit cu Mimi Rogers, de care s-a despartit in 1990 si cu Nicole Kidman (24 Decembrie 1990-2001). Impreuna cu Nicole Kidman a adoptat doi copii - Isabella Jane (1993) si Connor Anthony (1995). In anul 1996, Cruise a gasit o femeie ranita intr-un accident de masina, a transportat-o pina la spital si a platit costul operatiilor si a salvat cativa oameni dintr-un incendiu iscat pe un yacht.

Momentul de cotitura in cariera sa il constituie rolul cadetului din filmul "Taps" (1981), rol care l-a adus in atentia producatorilor.
In anul 1990 a primit premiul People's Choice la categoria Actorul Favorit si Chicago Film Festival la categoria Cel mai Bun Actor pentru filmul "Born on the Fourth of July". Patru ani mai tarziu, "National Board of Review" il desemneaza Cel mai Bun Actor pentru rolul din filmul "Jerry Maguire", iar "Golden Satellite" ii acorda acelasi premiu. In anul 1997 primeste premiul pentru Cea mai Buna Interpretare Masculina la MTV Movie Awards pentru "Jerry Maguire".In 1998 primeste premiul John Huston pentru Drepturile Artistilor. A fost nominalizat de trei ori la premiul Oscar cu rolurile sale din "Born on the Fourth of July" (1989), "Jerry Maguire" (1996) si "Magnolia" (1999) si a castigat trei Globuri de Aur cu aceleasi filme.
In 2006 Tom Cruise se casatoreste cu Katie Holmes si cei doi devin parintii biologici ai unei fetite pe nume Suri Cruise nascuta pe data de 18 aprilie 2006 si parintii adoptivi ai celor doi copii adoptati de acesta impreuna cu Nicole Kidman.

MISSION IMPOSSIBLE
Jim Phelps este seful echipei care se ocupa de misiuni imposibile. Misiunea lor acum este de a gasi un tradator care incearca sa fure materiale secrete. Ethan Hunt este singurul supravietuitor al acestei echipe si este banuit ca ar fi cartita care a dus la eliminarea intregii echipe. Vanat de agentii guvernamentali, Ethan se straduieste sa afle adevarul, asa ca are de trecut prin aventuri imposibile: sa intre in seiful impenetrabil al CIA, sa se urce pe acoperisul unui tren de mare viteza in miscare. Hunt se vede nevoit sa faca o cursa contra cronomentru pentru a fi cu un pas inaintea urmaritorilor si astfel cu un pas mai aproape de un adevar socant!



Mission Impossible II
"Chimera" este o boala creata genetic si Ethan Hunt trebuie sa recupereze toate probele ce contin substanta care ar putea infecta o intreaga lume. In plus, el trebuie sa se lupte si cu o banda de teroristi care au reusit sa fure remediul, dar care acum au nevoie de "Chimera" ca sa-si duca la indeplinire planul diabolic de a controla lumea. Alaturi de un geniu in ale computerelor, Luther Stickell, si de frumoasa Nyah Hall, hoata internationala, Ethan porneste din nou intr-o misiune imposibila.

Read more

SYLVESTER STALONE

Sylvester Stallone (nascut Sylvester Enzio Stallone pe 6 iulie 1946 in Manhatan) este raspunzator pentru crearea celor doua personaje ce au devenit parte a culturii americane: Rocky Balboa, numele boxerului care are sansa de a deveni un campion si John Rambo, curajosul soldat specialist in violenta, salvare si razbunare. Ambele caractere reflecta experienta personala a actorului. Stallone a suferit un accident la nastere cu forcepsul, care i-a taiat un nerv facial, ramanand cu o parte a buzei, limba si barbia paralizate. O perioada a lucrat in mai multe domenii, participand la multe auditii si ocazional a avut cateva aparitii pe scena, cele mai multe in piese precum Score si Rain. A aparut chiar si intr-un film porno Party at Kitty's and Studs, devenind mai tarziu The Italian Stallion dupa care Stallone avea sa cunoasca celebritatea.
Read more

Nicolas-Cage

Nicolas Cage este pseudonimul lui Nicolas Kim Coppola, actor american laureat al Premiului Academiei Americane de Film (1996) pentru cel mai bun actor in rol principal ("Leaving Las Vegas"). Cage s-a nascut in Long Beach, California, la data de 7 ianuarie 1964. Tatal sau, August Coppola este profesor de literatura, iar mama sa, Joy Vogelsang este balerina si coregrafa . Parintii sai au divortat in anul 1976. Cage are radacini in Germania si Italia.

A urmat Beverly Hills High School (la fel ca si Angelina Jolie, Rob Reiner, Lenny Kravitz) si a sperat la o cariera in actorie de la o varsta frageda. Prima sa experienta in actorie a fost intr-o productie scolara a piesei "Golden Boy." Este foarte bun prieten cu Johnny Depp si l-a ajutat pe acesta sa-si obtina primul rol. A parasit scoala la varsta de 17 ani.
De la aparitia sa in filmul "Fast Times at Ridgemont High", alaturi de Sean Penn, Cage a continuat cu numeroase roluri in productii cinematografice si a regizat in anul 2002 filmul "Sonny". A fost producatorul "Shadow of The Vampire" (2000) care il are in rolul principal pe John Malkovich si al serialului sci-fi "The Dresden Files". A dorit sa evite "nepotismul" (fiind nepotul regizorului Francis Ford Coppola) si, inca de la inceputul carierei, si-a schimbat numele din Coppola in Cage. S-a inspirat in alegerea facuta de personajul Luke Cage din colectia de benzi desenate "Marvel Comics". In 1988 a avut o relatie cu Christina Fulton, viitoarea mama a copilului sau, Weston Coppola Cage (nascut pe 26 decembrie 1990). Weston a aparut in filmul "Lord of War", alaturi de tatal sau, si l-a interpretat pe Vladimir, un tanar mecanic ucrainian. Cage a fost casatorit de trei ori. In perioada 8 aprilie 1995 si 18 mai 2001 a fost casatorit cu Patricia Arquette. A luat-o de sotie pe Lisa Marie Presley, pe 10 august 2002, dar casnicia lor s-a sfarsit dupa doar patru luni, iar divortul s-a finalizat doi ani mai tarziu. In prezent este insurat cu Alice Kim, fosta chelnerita la restaurantul Kabuki din Los Angeles. Pe 3 octombrie 2005, cei doi au devenit parintii lui Kal-El. Cuplul s-a cunoscut in clubul Le Prive, iar nunta lor a avut loc pe o insula in Noua Zeelanda.

Pe 19 iulie 2006, Cage si-a achizitionat un castel medieval, Schloss Neidstein, intr-o regiune din Germania. Un an mai tarziu, si-a cumparat o noua locuinta in regiunea Bath din Marea Britanie (Castelul Midford din Somerset), desi mai detine o insula de 40 hectare in arhipelagul Bahamas si o casa pe Insula Paradisului.
In iulie 2004, s-a casatorit cu Alice Kim , cu ea are un baiat nascut pe 3 octobrie 2005 :
Kal-El Coppola (Kal-El fiind numele kryptonian a lui Superman). De asemeni mai are un baiat cu actrita americana Kristina Fulton.

Caracterul sau impulsiv ii joaca uneori feste neplacute , cum ar fi distrugerea rulotei lui in timpul turnarii la Cotton Club in 1984 pana la degustarea unei libarci vii in fata camerei pentru Vampire's Kiss in 1989.
In timpul vacantelor tatal lui il ducea pe el si pe fratii sai pentru lungi perioade de timp la San Francisco la unchiul lor , regizorul Francis Ford Coppola. La varsta de 15 ani, Nicolas s-a prezentat la un atelier estival de arta dramatica a Conservatorului american de teatru din San Francisco , acolo a facut el primii pasi pe scena .
La sfarsitul studiilor secundare , obtine un rol in seria The Best of Times care nu va dura decat un sezon si va face primii pasi in cinematografie cu un rol mic in Fast Times At Ridgemont High (1982).

Acepta un rol intr-un film semnat de unchiul sau : Rumble Fish (1983), In acelasi an va straluci in Valley Girl, Prima sa veritabila performanta . Valley Girl va fi urmata de Peggy Sue se marita in 1986, de asemeni regizat de Francis Ford Coppola. Performanta sa alaturi de Kathleen Turner il va face sa fie remarcat ata de critica cat si de directorul de studiou . Cher, care il descopera pe Nicolas Cage in Peggy Sue se marita , va face presiuni pentru ca el sa obtina un rol alaturi de ea in Moonstruck (1987).
In acelasi an va turna alaturi de fratii Coen comedia Arizona Junior. Cele doua filme ii vor confirma reputatia sa de comedian .cariera sa incepe astfel sa prinda aripi si filmele vin unul dupa altul : Firebirds (1990), Zandalee (1991), Honeymoon (1992)... Din 1994, este in masura sa aleaga numai rolurile care i se par importante .castiga un salariu in jur de 4 milioane de dolari pe film si incepe sa primeasca scenarii bune .In 1995 primeste un scenariu de la Mike Figgis, in relateaza povestea unui alcoolic sinucigas ce vrea sa-si puna capat vietii in Las Vegas. Nicolas Cage vede in acest secnariu un film sensibil in care el va putea sa investeasca talent si suflet .
Pentru a se putea realiza filmul (Leaving Las Vegas) si el sa joace rolul principal al acestui film a trebuit sa accepte un onorariu mai redus , de numai 240 000 $. O alegere foarte dificila , dar care-i va aduce cele mai bune critici , un Oscar si un Glob de aur pentru cel mai bun actor . Dupa acest succes binemeritat , cariera sa se orienteaza catre filmele de actiune .Joaca astfel in roluri stereotipe ca cele din : The Rock (1996), Con Air (1997), Face/Off (1997), etc.
In 1998, o mica escapada catre filmele independente in City of Angels alaturi de Meg Ryan , versiunea americana a clasicului Wim Wenders . In 1999, produce Shadow of the Vampire, un film despre culisele filmarilor de la filmul mut Nosferatu. In acelasi an intra in clubul select al actorilor care castiga 20 milioane de dolari pe un film cu Gone in Sixty Seconds . In 2002, Spike Jonze ii ofera rolul unui scenarist in filmul Adaptation , alaturi de Meryl Streep si Chris Cooper.

Nicolas Cage este mai inainte de toate un actor constiincios care petrece mult timp pregatindu-si rolurile , adunand toate informatiile posibile din universul personajului .
Tine mult la statutul sau de vedeta hollywoodiana ,ajungand insa pana la la paroxism . Astfel ca-si petrece o mare parte din timp deplasandu-se intre penthouse-ul sau din centrul orasului Los Angeles, si resedinta sa victoriana din San Francisco sau falsul sau castel teuton din Hollywood Hills. Mare colectionar de masini , are o flota importanta de masini sport europene .
Read more

Mel-Gibson

Mel Columcille Gerard Gibson s-a nascut in data de 3 ianuarie 1956 in Peekskill, New York, USA ca al saselea din cei unsprezece copii ai lui Hutton Gibson si Ann Gibson. Mama sa era australiana si a murit in decembrie 1990. Desi s-a nascut in America, Mel si familia lui s-au mutat in New South Wales, Australia. Dupa terminarea liceului, Mel a studiat la Universitatea New South Wales din Sydney unde a fost coleg de camera cu Geoffrey Rush. Dupa terminarea facultatii, Mel a avut cateva roluri in piese de teatru si seriale TV. In 1979 a fost ales sa interpreteze rolul principal din filmul "Mad Max", film care a avut un enorm succes in ciuda bugetului scazut. Tot in 1979 Mel a jucat in filmul "Tim" si a castigat premiul pentru cel mai bun actor din partea Institutului de Film Australian. In 1981 a castigat al doilea premiu pentru rol principal din partea AFI pentru rolul din "Gallipoli". Debutul in filmul american a avut loc in 1984 in filmul "The Bounty", unde a jucat alaturi de Anthony Hopkins. In 1987 a interpretat rolul politistului Martin Riggs in "Lethal Weapon". In 1995 a facut unul din cele mai bune roluri ale sale in filmul "Breaveheart", pe care l-a si regizat si pentru care a si primit premiul Oscar pentru cea mai buna regie si cel mai bun film. Mel este casatorit cu Robyn Moore din 1980 si alaturi de ea are sapte copii. O fata, Hannah, nascuta in 1980, doi gemeni Edward si Christian nascuti in 1982, Willie, nascut in 1985, Louis in 1988, Milo in 1990 si Tommy, nascut in 1999. Pentru filmul "Passion of the Christ", pe care l-a regizat, scris si produs a cheltuit 25 de milioane de dolari din propriul buzunar, dar a castigat 210 milioane din profituri plus alte 150 pe care nu le-a incasat inca. In 2004 a castigat mai multi bani decat Oprah Winfrey, J.K. Rowling, Tiger Woods, Michael Schumacher si Steven Spielberg. Alaturi de Warren Beatty, Clint Eastwood, Robert Redford, Richard Attenborough si Kevin Costner se numara printre castigatorii Oscarului pentru cea mai buna regie, desi acestia sunt cunoscuti mai mult ca actori decat ca regizori. In decembrie 2004 a cumparat insula Mago din Fiji de la un hotel japonez, pentru care a platit 15 milioane de dolari si planuieste sa o transforme in locul lui personal de relaxare. Insula are doua lagune si o incredibila plaja cu nisip alb.

Mel Gibson (Mel Columcille Gerard Gibson) este copilul lui Hutton Gibson si Anne Reilly Gibson. Bunica sa din partea mamei a fost o cantareata de opera australiana , Eva Mylott. Unul din fratii mai mici ai lui Mel , Donald , este si el de asemenea actor .
Primul nume a lui Gibson, Mel, vine de la San Mel un sfant irlandez din anul 500, fondator al diocezei din Ardagh; in timp ce al doilea nume Columcille este legat numele parohiei din Condado de Longford unde Anne Reilly s-a nascut si a fost crescuta.
Si daca Hutton Gibson este un cetatean nord american , nascut si crescut acolo , familia a plecat pentru a trai in Australia in 1968, urmare a castigului de 145.000 $ a lui Hutton in procesul pe care l-a deschis contra angajatorului sau , pentru un accident de munca . In 1968 Gibson avea doisprezece ani . De asemeni plecarea s-a vrut un protest al lui Hutton contra razboiului din Vietnam, unde fratii mai mari ai lui Mel puteau fi trimisi . Un motiv in plus pentru plecare a fost si convingerea in decadenta vietii americane , pe care Hutton Gibson, un catolic fervent , nu o putea tolera .
Mel a fost crescut la scolile : Congregation of Christian Brothers si St. Leo's Catholic College din Wahroonga, New South Wales.In 1977, Mel Gibson este licentiat al Institutului de Arta dramatica din Sydney.
Isi incepe cariera in cateva seriale de televiziune . Primul sau succes cinematografic are loc in 1979 cand interpreteaza rolul din Mad Max al regizorului George Miller. Film independent si cu un buget redus , cunoaste un succes imens , iar Mel Gibson este propulsat la rangul de stea de cinema ..
In 1984, Mel Gibson reia rolul lui Fletcher Christian in filmul Le Bounty, unde i-a dat replica lui Anthony Hopkins. In 1987, comedia politista Lethal Weapon , unde va face un tandem celebru cu Danny Glover, este un enorm succes international , care-l face extrem de popular . Dupa filmele de aventuri , politiste sau comedii se orienteaza spre clasici. Reia rolul lui Hamlet in filmul lui Franco Zeffirelli, unde a avut ca parteneri actori ca Ian Holm si Alan Bates. Gibson se lanseaza si ca producator sau regizor . In 1995, castiga Oscarul pentru Braveheart, in care a si interpretat rolul luptatorului pentru independenta, scotianul William Wallace.
In 2004, a scris, a regizat si a produs The Passion of the Christ film consacrat ultimelor douasprezece ore din viata lui Isus Hristos . Filmul a fost turnat in limba aramaica , latina si iudaica . Criticile filmului au fost foarte controversate , Unii au acuzat filmul de o cruzime nejustificata –bazandu-se pe convingerile antisemite pe care le-ar avea Mel ca mostenire de la tatal sau – altii laudand veridicitatea filmului si lipsa de menajamente pe care au aratat-o celelalte filme ce au tratat acelasi subiect .Oricum ar fi, filmul s-a dovedit un succes imens in SUA . Filmul a fost nominalizat la Oscar , dar a primit doar People's Choice Award pentru cea mai buna opera dramatica . In timpul unei proiectii a filmului in fata clerului , a spus ca Sfantul Duh (Espíritu Santo ) a facut filmul avandu-l pe el drept mediator .

Ultimul film al lui Gibson : Apocalypto (care a fost lansat la sfarsitul lui 2006). Actiunea filmului se petrece inaintea cuceririi spaniole si are ca subiect declinul civilizatiei Maya . Pe 7 iunie 1980 Gibson s-a casatorit cu Robyn Moore, infirmiera , in oraselul Forestville, din New South Wales. Perechea are sapte copii (o fata si sase baieti ). Fata sa , Hannah Gibson, s-a casatorit cu muzicianul Kenny Wayne Shepherd pe 16 septembrie 2006. Anterior ea credea ca –si va gasi fericirea in a fi calugarita , dar si-a dat seama ca menirea ei este de a fi sotie si mama .
Pe 25 iulie 1997, Gibson a fost onorat cu Officer of the Order of Australia (AO), ca recunoastere pentru serviciile sale aduse industriei australiene de cinema . In 1985, Gibson a fost numit "The Sexiest Man Alive" de catre revista People, fiind prima persoana care a primit acest titlu . In 1995 Gibson a declinat onoarea ce i-a fost acordata de catre guvernul francez, ce i-a acordat titlul de Chevalier des Arts et Lettres , ca protest pentru reluarea experientelor nucleare ale Frantei in Pacificul de Sud . In 2004 revista Time l-a ales pe Mel Gibson si pe Michael Moore ca " Men of the Year " .
Chiar daca Gibson a evitat sa faca publicitate in ceea ce priveste activitatea sa filantropica , se stie ca da importante sume de bani pentru opere caritabile . Una din cele mai cunoscute este “Healing The Children”. Impreuna cu Cris Embleton, unul din fondatori , familia Gibson a donat milioane pentru a ajuta copii aflati in suferinta din lumea intreaga In timp ce filma la filmul Apocalypto in jungla din México, in Veracruz, Gibson a donat bani pentru a constui case saracilor din regiune . Luand in considerare multe din luarile sale de pozitie , se poate afirma fara nici o indoiala , ca Gibson este un romano catolic traditionalist . In 2004, a condamnat public finantarea pe care statul a facut-o pentru a cerceta asupra celulelor mama, care includea si clonarea si distrugerea unui embrion uman . In martie 2005, a emis o declaratie prin care condamna eutanasierea suferita de Terri Schiavo .

Desi niciodata nu s-a manifestat ca un republican , asa a fost catalogat de catre The Washington Times si de catre WorldNetDaily, care mai mult ,a publicat ca un grup de republicani doreau sa-l prezinte pe Gibson ca pe un posibil candidat prezidential al partidului .
In 2006 Gibson a spus intr-un interviu acordat revistei Empire ca frica pe care a aratat-o in filmul sau Apocalypto ii aminteste un pic de presedintele Bush si copii sai . A criticat razboiul din Irak in numeroase interviuri .

La sfarsitul lui 2006, a fost retinut pentru ca a condus masina sub influenta alcoolului , atunci el a spus ca evreii sunt vinovati pentru toate razboiaele care au avut loc in lume . Numeroase grupari homosexuale au denuntat tendintele homofobe ale lui Mel Gibson.
De asemeni Gibson a fost acuzat de a fi anglofob imediat dupa terminarea filmului Braveheart , datorita libertatilor pe care si le-a permis vis-à-vis de adevarurile istorice . Acelasi argument a fost reluat si cu ocazia filmului sau The Patriot , cand actiunea trupelor engleze din timpul razboiului pentru independenta Americii , a fost asemanata cu cea a trupelor naziste din timpul celui de al doilea Razboi Mondial .
Dupa Wensley Clarkson, autor al unei biografii neautorizate a lui Mel Gibson, actorul avea probleme cu alcoolul inca din adolescenta . In 1984, a fost oprit pentru ca a condus in stare de ebrietate la Toronto. In 2004, intr-un interviu acordat ziaristei Diane Sawyer, Gibson a recunoscut ca a abuzat in trecut de droguri pe care le lua impreuna cu alcool . Pe 28 iulie 2006 a fost oprit de politie pentru a fi condus sub influenta alcoolului si pentru ca avea in masina o sticla de alcool .Cu toate ca alcoolemia sa era abia de 0,12% (in Italia limita maxima ce nu poate fi depasita este de 0.5% ) , dar legile californiene considera ca limita maxima o alcoolemie de 0,08% . Pe 17 august 2006, a pledat vinovat si a fost condamnat la 3 ani , cu supraveghere judiciara , atunci a promis ca se va inscrie intr-un program de dezalcolizare.

Braveheart
Un film istoric despre legendarul William Wallace, un film despre dragoste, tradare, rebeliune, curaj si nasterea unei natiuni. De mic copil William Wallace este confruntat cu consecintele devastatoare ale lacomiei Regelui Angliei Edward the Longshanks. O data cu trecere timpului, lucrurile nu se schimba si, dupa ce-i este ucisa iubita de catre englezi, William porneste o revolta care va cuprinde intreaga tara si va evolua intr-un razboi de independenta. Un film incarcat de scene de actiune, costume si armuri medievale si recitaluri actoricesti de mare clasa.



THE PATRIOT
Fermierul Benjamin Martin s-a nascut si a crescut in Carolina de Sud. El a luptat vitejeste in razboaiele dintre indieni si francezi, insa de la moartea sotiei lui a renuntat la violenta si s-a retras in liniste la ferma sa alaturi de cei sapte copii. In 1776, cu toata opozitia lui Benjamin, fiul sau cel mare, Gabriel, se alatura celor care lupta impotriva englezilor. Gabriel se intoarce de pe campul de lupta ranit si urmarit de englezi. O altercatie are loc la ferma lui Benjamin si unul dintre copiii sai este omorat de colonelul Tavington. Benjamin lasa la o parte convingerile sale pacifiste si se alatura celorlalti luptatori pentru libertate.


VIZIONATI FILMUL
Read more

Leonardo-DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio s-a nascut la data de 11 noiembrie 1974 in Hollywood, California, USA, fiind un veritabil scorpion - ambitios si dispus sa isi duca planurile pana la capat. Numele sau provine de la mama sa, de nationalitate germana, Irmalin, care, insarcinata fiind, a simtit cum baietelul sau o loveste in timp ce admira o pictura a lui Davinci la Uffizi. In anul urmator nasterii sale, ea si tatal lui, George, de origine italiana, au divortat. Si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei sale in Echo Park, dupa aceea a trait in Los Angeles, intr-un cartier in care prostitutia si drogurile erau la orice colt de strada. Tatal sau era vanzator de carti de comedie si are un frate vitreg pe nume Adam Farrar. La cinci ani apare pentru prima data la TV in emisiunea "Romper Room" apoi intr-o serie de reclame si filme didactice la emisiunea "Mickey's Safety Club", ceea ce ii ofera ocazia sa apara in filmul sau de debut Critters 3 in anul 1991. A fost ales in lista celor 50 cei mai frumosi barbati din lume. Are o inaltime de 1,85 metri. A participat la realizarea filmelor ca actor, producator, figurant, scenarist si s-a jucat inclusiv pe al insusi (in Poison Ivy). Are o lista de 26 de filme in care a jucat ca actor si inca 2 pe care le-a anuntat. Primul sau salariu ceva mai substantial a fost pentru rolul din The Basketball Diaries (1995) insumand 1000000 de dolari. Rolul care l-a lansat cu adevarat in lumea starurlior a fost Jack Dawson în Titanic(1997). Cele mai importante roluri ale sale sunt : The Basketball Diaries (1995) rolul lui Jim Carroll Romeo + Juliet (1996) ca Romeo, Titanic (1997), in care a jucat rolul lui Jack Dawson, The Man in the Iron Mask (1998) in rolul Regelui Louis XIV/Philippe, The Beach (2000) .... Richard, Gangs of New York (2002) .... Amsterdam Vallon, Catch Me If You Can (2002) rolul genialului Frank Abagnale Jr., The Aviator (2004) - magnatul Howard Hughes.

TITANIC
Brock Lovett este un cautator de comori si incearca sa recupereze vechi artefacte impreuna cu echipa sa de pe epava Titanicului, un vapor urias care s-a scufundat in Oceanul Atlantic in 1912 dupa ce s-a izbit de un iceberg. Lovett cauta diamante si pietre pretioase, dar descopera un portret al unei tinere fete care nu poarta altceva decat un colier. Cand Rose, in varsta de 102 ani, spune ca ea este tanara din portret, actiunea se muta in 1912 in Southampton, unde pasagerii se urcau la bordul navei Titanic. Printre ei se aflau tanarul Jack Dawson si Rose DeWitt Bukater, care se intorcea in Philadelphia cu logodnicul ei, Cal Hockley, un instarit om de afaceri. In timpul calatoriei, Rose se indragosteste de Jack, iar Cal incearca sa se razbune. Intre timp, Titanicul se ciocneste de UN iceberg si apa navaleste in compartimentele din fata. Cal continua sa-i urmareasca pe Jack si pe Rose, iar in tot acest timp uriasa nava isi incepe coborarea catre adancurile oceanului.

Read more

Brad-Pitt

(People Magazine l-a numit “Cel mai sexy barbat in viata”).


Pentru acest rol a fost nominalizat la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun actor intr -o drama. Au urmat alte succese de boxoffice precum Se7en (1995 – MTV Movie Award pentru Cel mai dorit barbat si nominalizat la aceleasi premii pentru cel mai bun duo, cu William Bradley Pitt s-a nascut pe 18 decembrie 1963 in Shawnee,
Oklahoma. Este cel mai mare dintre cei trei frati ai familiei lui Jane si Bill  Pitt (mai are un frate Doug si o sora Julie). A avut o copilarie linistita, fiind insa foarte activ in piesele de teatru scolare, sport (tenis) si in acelasi timp foarte “bisericos”. Familia lui s-a mutat la un moment dat in
Springfield, Missouri, pe cand Brad era copil. A urmat liceul Kickapoo din Springfield si dupa absolvire, in 1982, a urmat cursurile Universitatii din Missouri-Columbia. Si-a luat diploma in Jurnalism. S-a mutat apoi in Los Angeles inainte de absolvire pentru a-si urma cariera de actor. Lua lectii de actorie in timpul zilei, iar noaptea lucra la diverse locuri de munca (sofer de limuzina pentru stripperi de lux sau purtand costume de pui pentru un restaurant fast food). Talentul sau si imaginea exterioara i-au adus primele aparitii la TV in seriale importante precum Dallas sau Another World. In cele din urma a aparut in filmul de debut Cutting Class (1989). La filmarile lui a cunoscut-o pe Jill Schoelen, care i-a devenit buna prietena si iubita. Dupa alte cateva roluri mici (Thelma & Louise), a aparut in roluri mai consistente in Cool World (1992), A River Runs Through It (1992), True Romance (1993),Kalifornia (1993) sau Interview With a Vampire / Interviu cu un Vampir (1994 – castigator a 2 premii la Gala MTV Movie Awards pentru Cel mai bun rol masculin, Cel mai dorit barbat si a fost nominalizat la aceeasi gala pentru Cel mai bun duo, cu Tom Cruise). Norocul sau s-a schimbat apoi si a aparut in 1994 in succesul Legends of the Fall/ Legendele toamnei, care a fost apreciat de public si de critica de specialitate, Pitt devenind un adevarat sex simbol.

TROY









O adaptare de exceptie dupa marea epopee a lui Homer, filmul urmareste asediul Troiei de catre greci. Dupa 10 ani de lupte crancene, razboiul a ajuns la final, insa grecii nu vor sa plece fara sa cucereasca citadela pe care nici o alta armata nu reusise sa o infranga. Paris, printul Troiei, o rapeste pe frumoasa Helena, sotia regelui Menelau, iar aceasta insulta nu poate fi suportata. Afrontul adus lui Menelau il face pe fratele sau, Agamemnon, puternicul rege din Micene, sa uneasca armatele Greciei pentru a apara onoarea familiei. Insa lupta se transforma rapid intr-o dorinta avida de putere pentru suprematia vastului sau imperiu.







SAU



Read more

Angelina-Jolie

Angelina Jolie s-a nascut in Los Angeles pe 4 iunie 1975, ca Angelina Jolie Voight din parinti actori (Jon Voight - castigator al unui premiu Oscar si Marcheline Bertrand). Angelina a debutat in lumea filmului la 5 ani alaturi de parintii ei in comedia lui Hal Ashby -- "Lookin' to Get Out". Cand Angelina avea doar 3 ani, parintii ei s-au despartit, iar micuta Angie a crescut alaturi de mama ei in Londra, New york si ulterior in Los Angeles. La 11 ani, Angelina s-a mutat in New York unde a invatat la Institutul de Teatru Lee Strasberg, iar la 16 ani lucra ca model profesionist. De asemenea, a frecventat cursuri de actorie la Universitatea din New York, unde a si jucat in cateva piese. Ulterior a decis sa se mute in Los Angeles unde a aparut in "Met Theatre Group". In 1993 venea al doilea rol pentru Angelina, un rol secundar in "Cyborg 2:Glass Shadow", iar doi ani mai tarziu juca in "Hackers". Desi filmul a avut recenzii foarte proaste, Angelina Jolie a jucat foarte bine, facand dovada unui talent remarcabil. Platourile de filmare au constituit locatia in care l-a cunoscut pe Johnny Lee Miller ("Trainspotting") care, putin mai tarziu, a devenit sotul ei pentru 19 luni. A urmat pe plan profesional o perioada in care Angelina a aparut in videoclipuri, cele mai cunoscute fiind cele pentru Rolling Stones („Anybody Seen My Baby”) si pentru Lenny Kravitz. Pentru rolul Corneliei Wallace din filmul de televiziune "George Wallace" Angelina a fost nominalizata la premiile Emmy si castiga primul Glob de Aur din cariera sa pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Printre performantele ei nu tocmai reusite se numara cele din productiile "Without Evidence" (1995), "Foxfire" (1996) "Playing God" (1997), insa in 1998 Angelina aparea in "Gia", un film extrem de iubit de critici, care ii aducea actritei inca o nominalizare la premiile Emmy. Dupa rolul din "Playing By Heart", in care aparea alaturi de Sean Connery, Gena Rowlands, Anthony Eduards, Gillian Anderson, Ryan Phillippe si Madeline Stowe, Angie era votata de critici ca fiind cea mai buna nou venita actrita in peisajul Hollywood-ului. In 2000 ea se casatorea pentru a doua oara, de data aceasta cu actorul Billy Bob Thornton, cu care a avut o relatie extrem de incendiara, pe care nu s-a sfiit niciodata sa o afiseze in public. Anul 2000 ii aducea de asemenea si primul Oscar, pentru rolul secundar din drama Girl, Interrupted (1999). A urmat o serie de alte filme mai mult sau mai putin importante, insa in 2001 ea devenea personajul Lara Croft, cu care milioane de spectatori din intreaga lume aveau sa o identifice. Beyond Borders (2003), Taking Lives (2004), Sky Captain and the World of Tomorrow (2004 si Alexander (2004) au fost incercarile de a iesi din acest tipar de femeie dezirabila si dura, capabila sa salveze lumea, insa in 2005 revenea in Mr. & Mrs. Smith alaturi de Brad Pitt, intr-un rol nu foarte departe de acest model. Aceasta productie avea sa devina celebra ca urmare a faptului ca a fost scena pe care a inceput una dintre cele mai mediatizate povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, care a dus la crearea unui nou cuvant definitoriu – Brangelina.

 Evelyn Salt este un ofiter CIA dedicat profesiei sale, care a jurat sa isi serveasca tara cu onoare si loialitate si care a avut intotdeauna o relatie de prietenie si incredere reciproca cu seful ei direct Winter. Atunci cand agenta secreta este acuzata de catre colegi si superiori ca face joc dublu si ca este un spion al rusilor, care a primit misiunea de a-l asasina pe presedintele Statelor Unite ale Americii, trebuie sa faca tot ceea ce ii sta in putinta pentru a-si salva reputatia, a-si reabilita numele si a demonstra ca este un bun patriot. Incercand sa isi apere sotul, sa se reuneasca cu familia si sa-i convinga pe fostii colegi din CIA de faptul ca altcineva este tradatorul, Evelyn Salt apeleaza la toate abilitatile de care dispune si la anii de experienta in serviciul unei agentii secrete. Evitand sa fie capturata de catre ofiterii CIA, frumoasa Evelyn trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia inainte ca cele mai puternice forte din lume sa stearga orice urma a existentei sale.




SAU


Changeling - Schimbul


A Mighty Heart - Speranta Moare Ultima .... Mariane Pearl



Taking Lives - Identitati furate .... Illeana




Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life .... Lara Croft



Lara Croft: Tomb Raider .... Lara Croft



Gone in Sixty Seconds - Dispari in 60 de secunde .... Sara



The Bone Collector - Colectionarul de oase .... Amelia Donaghy


Hackers .... Kate Libby
Read more

Dustin Hoffman

Dustin Lee Hoffman s-a nascut pe 8 august 1937, in Los


Angeles, California. A studiat la Pasadena Playhouse, unde

s-a imprietenit cu un alt student, Gene Hackman, inainte

de a se muta in New York pentru a-si urma cariera in teatru

si televiziune. In 1961 si-a facut debutul pe Broadway in

piesa A Cook For Mr. General.

Debutul impresionant in film al lui Hoffman a ramas

interpretarea lui Benjamin Braddock, studentul care este

sedus de personajul lui Anne Bancroft, Mrs. Robinson

in succesul lui Mike Nichols - The Graduate / Absolventul

(1967). Pentru acest rol, tanarul de 29 de ani Hoffman

primeste o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun

actor.

Cea de-a doua nominalizare avea s-o primeasca dupa doi ani, pentru interpretarea lui Ratso Rizzo din

Midnight Cowboy (1969). In thriller-ul controversat al regizorului Sam Peckinpah, Straw Dogs(1971), el a interpretat un matematician care era nevoit sa-si apere sotia si pe el insusi atunci cand violenta izbucneste

in micutul oras in care locuiesc.

O alta interpretare de exceptie a sa a fost a comicului

Lenny Bruce in filmul biografic din 1974, Lenny. Acest rol

i-a adus lui Hoffman cea de-a treia nominalizare la Oscar

pentru cel mai bun actor.

In 1976, Hoffman a jucat alaturi de Robert Redford,

in All the President’s Men, un film despre celebrul scandal

Watergate.

Hoffman pleaca in sfarsit acasa cu mult ravnita

statueta Oscar pentru cel mai bun actor in 1979 pentru

filmul Kramer vs. Kramer / Kramer contra Kramer. In acesta,

el interpreta rolul unui tata care trebuie sa aiba grija de fiul

sau dupa ce sotia lui hotaraste sa se desparta

de el.

In Tootsie (1982), Hoffman a dezvaluit o alta latura a talentului sau, jucand un actor care se deghizeaza în femeie pentru a primi un rol intr-

un serial. Pentru acest senzational rol, el primeste o noua

nominalizare la Oscar.

Dupa esecul finaniciar si de critica al comediei Ishtar

(1987), Hoffman apare in alt film care a devenit un reper al carierei sale - drama regizatã de Barry Levinson Rain Man (1988), alaturi

de Tom Cruise. Hoffman a castigat cu acest rol cel de-al

doilea Premiu Oscar pentru cel mai bun actor. Personajul

sau din acest film, un barbat care sufera de autism, a

devenit unul dintre cele mai cunoscute personaje din

istoria filmului.

Desi este cunoscut ca unul dintre cei mai mari actori ai

Americii, filmele lui Hoffman din anii ’90 nu au fost niste

succese extraordinare, unele chiar dimpotriva. Incasarile

lor au variat, iar spectatorii nu au fost prea incantati de

ele. Printre acestea, Dick Tracy (1990 – regizat de Warren

Beatty), Billy Bathgate (1991), Hook (1991 regizat de

Steven Spielberg) si Hero / Erou din intamplare (1992).

O data cu premiera succesului Outbreak / Alerta (1995),

Hoffman isi recastiga fanii si revine in primele locuri ale box-

office-ului. Colaboreaza din nou cu regizorul premiatului

Rain Man, Barry Levinson, pentru alte trei filme care au

succes: drama Sleepers (1996), Wag the Dog / Inscenarea

(1997), un thriller politic provocator (pentru acest rol, Hoffman a mai primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor) si thrillerul SF Sphere /Sfera (1998).

Drama Mad City / Orasul nebun (1997), regizata de

Costa-Gavras, este un alt succes.

In 2003, el primeste cronici bune pentru drama

Confidence / Tras pe sfoara, cat si pentru comedia I Love

Huckabee’s.

Tot in 2003, joaca pentru prima data intr-un film

alaturi de prietenul sau de-o viata, Gene Hackman, in

impresionantul thriller juridic Runaway Jury / Juriul.

2004 ni-l aduce in prim-plan in 3 comedii. Prima,

Meet the Fockers / Doi cuscri de cosmar (continuarea

succesului Meet the Parents / Un socru de cosmar). Cea de-a doua comedie este Lemony Snicket: O serie de

evenimente nefericite si

o alta comedie - Racing Stripes, unde isi imprumuta vocea

personajului Tucker.

In 2005 si in 2006 il vom putea vedea în Car Wars,

Parfume: A Story of Murderer si in drama The Berkeley Connection.

In viaTa privata Hoffman a fost casatorit de 2 ori.

Prima casnicie, cu balerina Anne Byrne, s-a sfarsit in 1980,

el divortand dupa 11 ani de mariaj.

S-a casatorit cu cea de-a doua sotie (cu care este si

in prezent), Lisa Gottsegen, in octombrie 1980. Hoffman

are 5 copii, Jenna (din prima casnicie alaturi de Byrne),

Rebecca si Alexandra, si doi fii, Jacob si Max.

1. Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom (2011) (in productie) .... Shifu (voce)

2. Meet the Fockers Sequel (2010) (in productie) .... Bernie Focker

3. Barney's Version (2010) (in productie) .... Izzy

4. Visual Acoustics (2008) .... Propriul rol-Narrator

5. Last Chance Harvey (2008) .... Harvey Shine

6. The Tale of Despereaux - Povestea lui Despereaux (2008) .... Roscuro

7. Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008) .... Shifu

8. Kung Fu Panda (2008) .... Shifu

9. Belonging (2008) .... Narrator (unconfirmed)

10. Mr. Magorium's Wonder Emporium - Imperiul magic al domnului Magorium (2007) .... Mr. Edward Magorium, Avid Shoe-Wearer

11. AFI's 100 Years... 100 Greatest Movies: 10th Anniversary Edition (2007) .... Propriul rol

12. Passion & Poetry: Sam Peckinpah's Straw Dogs (2007) .... Propriul rol

13. Perfume: The Story of a Murderer (2006) .... Giuseppe Baldini

14. Stranger Than Fiction - Mai mult decat fictiune (2006) .... Professor Jules Hilbert

15. Telling the Truth About Lies: The Making of 'All the President's Men' (2006) .... Propriul rol

16. Midnight Cowboy: Controversy and Acclaim (2006) .... Propriul rol

17. After Midnight: Reflecting on a Classic 35 Years Later (2006) .... Propriul rol

18. Midnight Cowboy: Celebrating Schlesinger (2006) .... Propriul rol

19. Who Is Harry Nilsson (And Why Is Everybody Talkin' About Him?) (2006) .... Propriul rol

20. 2006 BAFTA/LA Cunard Britannia Awards (2006) .... Propriul rol

21. Earth to America (2005) .... Propriul rol

22. The Magic of 'Finding Neverland' (2005) .... Propriul rol

23. I Heart Huckabees: Production Surveillance (2005) .... Propriul rol

24. Racing Stripes - Zebra de curse (2005) .... Tucker

25. The Lost City - Orasul Pierdut (2005) .... Meyer Lansky

26. Happy Birthday, Peter Pan (2005) .... Propriul rol

27. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events - Lemony Snicket - O serie de evenimente nefericite (2004) .... The Critic

28. Meet the Fockers (2004) .... Bernie Focker

29. I Heart Huckabees (2004) .... Bernard

30. Finding Neverland - In cautarea Taramului de Nicaieri (2004) .... Charles Frohman

31. The Making of 'Runaway Jury' (2004) .... Propriul rol

32. A Terrible Tragedy: Alarming Evidence from the Making of the Film - Costumes and Other Suspicious Disguises (2004) .... Propriul rol

33. Freedom2speak v2.0 (2004) .... Propriul rol - Actor, USA

34. Runaway Jury - Juriul (2003) .... Wendell Rohr

35. Now Showing: Unforgettable Moments from the Movies (2003) .... Host

36. Confidence - Tras pe sfoara (2003) .... King

37. The Shakespeare Sessions (2003) .... Propriul rol

38. Once Upon a Time in Utah, Sundance (2003) .... Propriul rol

39. 75 Years of the Academy Awards: An Unofficial History (2003) .... Propriul rol / interviewee

40. Tinseltown TV (Serial TV) (2002) .... Propriul rol

41. Festival Pass with Chris Gore (Serial TV) (2002) .... Propriul rol

42. Moonlight Mile (2002) .... Ben Floss

43. Liberty's Kids: Est. 1776 (Serial TV) (2002) ....

44. Reel Radicals: The Sixties Revolution in Film (2002) .... Propriul rol (1975 BBC interview)

45. Moonlight Mile: A Journey to Screen (2002) .... Propriul rol - 'Ben Floss'

46. There's Only One Paul McCartney (2002) .... Propriul rol

47. Graham Norton: For Your Pleasure (2002) .... Propriul rol

48. Goldwyn: The Man and His Movies (2001) .... Propriul rol / Narrator

49. Going the Distance: Remembering 'Marathon Man' (2001) .... Propriul rol

50. 2001 Blockbuster Entertainment Awards (2001) .... Propriul rol - Presenter

51. Finding the Truth: The Making of 'Kramer vs. Kramer' (2001) .... Propriul rol

52. Come Together: A Night for John Lennon's Words and Music (2001) .... Propriul rol

53. AFI Life Achievement Award: A Tribute to Barbra Streisand (2001) .... Propriul rol

54. Tuesday (2001) ....

55. Curb Your Enthusiasm (Serial TV) (2000) .... Larry's Guide #1

56. The Orange British Academy Film Awards (2000) .... Propriul rol

57. In Action (2000) .... Propriul rol

58. The Messenger: The Story of Joan of Arc - Ioana D'Arc (1999) .... The Conscience

59. The American Film Institute Salute to Dustin Hoffman (1999) .... Propriul rol

60. Film-Fest DVD: Issue 1 - Sundance (1999) .... Propriul rol

61. Shylock (1999) .... Propriul rol/Shylock

62. To Life! America Celebrates Israel's 50th (1998) .... Propriul rol

63. Sphere - Sfera (1998) .... Dr. Norman Goodman

64. Antes de ser famosos (1998) .... Propriul rol

65. 30 Years of Billy Connolly (Serial TV) (1998) .... Propriul rol

66. Warner Bros. 75th Anniversary: No Guts, No Glory (1998) .... Propriul rol / Host (segment "75 Years of Award Winners")

67. Beneath the Surface: The Making of 'Sphere' (1998) .... Propriul rol

68. The Making of 'Sphere' (1998) .... Propriul rol

69. Wag the Dog - Inscenarea (1997) .... Stanley Motss

70. Mad City - Orasul nebun (1997) .... Max Brackett

71. Sleepers - Pacatele tineretii (1996) .... Danny Snyder

72. American Buffalo (1996) .... Walt 'Teach' Teacher

73. The American Film Institute Salute to Clint Eastwood (1996) .... Propriul rol

74. Outbreak - Alerta (1995) .... Col. Sam Daniels

75. 'Midnight Cowboy' Revisited (1994) .... Propriul rol (interview)

76. Jonas in the Desert (1994) .... Propriul rol

77. Aretha Franklin: Duets (1993) .... Propriul rol

78. Hero - Erou din intamplare (1992) .... Bernard 'Bernie' Laplante

79. Earth and the American Dream (1992) .... Reader (voce)

80. Muhammad Ali's 50th Birthday Celebration (1992) .... Propriul rol

81. The Graduate at 25 (1992) .... Propriul rol

82. The Graduate: One on One with Dustin Hoffman (1992) .... Propriul rol

83. Hook (1991) .... Capt. Hook

84. Billy Bathgate (1991) .... Dutch Schultz

85. A Wish for Wings That Work - Vreau sa zbor (1991) .... Milquetoast the Cross-Dressing Cockroach

86. Dick Tracy (1990) .... Mumbles

87. The Simpsons (Serial TV) (1989) .... Mr. Bergstrom

88. Family Business - Ocupatie de familie (1989) .... Vito McMullen

89. Rain Man (1988) .... Raymond Babbitt

90. 'Rain Man' Featurette (1988) .... Propriul rol

91. Ishtar (1987) .... Chuck Clarke

92. The Ultimate Stuntman: A Tribute to Dar Robinson (1987) .... Propriul rol

93. Private Conversations: On the Set of 'Death of a Salesman' (1985) .... Propriul rol

94. Death of a Salesman (1985) .... Willy Loman

95. Strokes of Genius (1984) .... Host of introductory segments

96. Tootsie (1982) .... Michael Dorsey

97. The 53rd Annual Academy Awards (1981) .... Propriul rol - Presenter: Best Actress

98. The American Film Institute Salute to James Stewart (1980) .... Propriul rol

99. Kramer vs. Kramer - Kramer contra Kramer (1979) .... Ted Kramer

100. Agatha (1979) .... Wally Stanton

101. Straight Time (1978) .... Max Dembo

102. Bette Midler: Ol' Red Hair Is Back (1978) ....

103. Marathon Man (1976) .... Thomas 'Babe' Levy

104. All the President's Men (1976) .... Carl Bernstein

105. Pressure and the Press: The Making of 'All the President's Men' (1976) .... Propriul rol

106. Ihr braucht Narren wie mich (1976) .... Propriul rol

107. The Magic of Hollywood... Is the Magic of People (1976) .... Propriul rol

108. Lenny (1974) .... Lenny Bruce

109. Papillon (1973) .... Louis Dega

110. The Magnificent Rebel (1973) .... Propriul rol

111. Alfredo, Alfredo (1972) .... Alfredo Sbisà

112. On Location: Dustin Hoffman (1971) .... Propriul rol

113. Straw Dogs - Amenintarea (1971) .... David Sumner

114. Who Is Harry Kellerman and Why Is He Saying Those Terrible Things About Me? (1971) .... Georgie Soloway

115. The Point (1971) .... Narrator/Father (first telecast)

116. Little Big Man - Micul om mare (1970) .... Jack Crabb

117. Street Scenes (1970) ....

118. Arthur Penn: The Director (1970) .... Propriul rol

119. Sunday Father (1969) .... A 'Sunday Father'

120. John and Mary - John si Mary (1969) .... John

121. Midnight Cowboy - Cowboy-ul de la miezul noptii (1969) .... Ratso

122. The 23rd Annual Tony Awards (1969) .... Propriul rol - Presenter

123. Dollaro per 7 vigliacchi, Un (1968) .... Jason Fister

124. Premiere (Serial TV) (1968) .... Arthur Greene

125. The Graduate - Absolventul (1967) .... Ben Braddock

126. The Tiger Makes Out (1967) .... Hap

127. The Star Wagon (1966) .... Hanus Wicks

128. The Journey of the Fifth Horse (1966) .... Zoditch

129. ABC Stage 67 (Serial TV) (1966) .... J.J. Semmons

130. The Nurses (Serial TV) (1962) .... Larson

131. The Defenders (Serial TV) (1961) .... Buddy

132. Naked City (Serial TV) (1958) .... Finney

Hallmark Hall of Fame (Serial TV) (1951)
Read more

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins s-a nascut si a copilarit in Wales. Tanarul Anthony isi petrecea majoritatea timpului singur, desenand sau cantand la pian. Nu era atras de scoala, notele lui nu erau dintre cele mai grozave, iar cu colegii nu se intelegea prea bine. La varsta de 17 ani a inceput cursurile colegiului de musica si drama Cardiff. Dupa aceasta a urmat 2 ani in armata.  In 1960, Hopkins s-a inscris la scoala "Royal Academy of Dramatic Arts" (RADA) pe care a absolvit-o trei ani mai tarziu. In perioada ce-a urmat Hopkins a jucat in mai multe piese de teatru. A intalnit-o pe femeia cu care se va si casatori, Petronella Barker. Impreuna au o fiica, pe nume Abigail. Dupa despartirea de aceasta, se casatoreste cu Jennifer Lynton. Hopkins a devenit foarte recunoscut pe scenele teatrelor din Marea Britanie, in roluri precum Claudius in "Hamlet", sau in "Lion In Winter". Desi la inceput juca numai in piese de teatru, cu timpul isi schimba perspectiva, se desparte de a doua sotie si se muta in America. Debutul sau pe Broadway il semneaza in 1974 in "Equus". A jucat alaturi de Mel Gibson in "Mutiny".

Are parte de roluri care nu ii ridica nivelul carierei foarte tare, precum: "The Elephant Man", "The Good Father". Urmeaza totusi sa primeasca un Oscar bine meritat pentru rolul lui Hannibal din "The Silence Of The Lamps".

Schimba genul filmelor in care joaca o data cu aparitia in "Remains Of The Day", "Howard’s Day", sau "Nixon". Urmeaza filme precum: "Shadowlands", "The Mask of Zorro" (unde joaca alaturi de Antonio Banderas si Catherine Zeta-Jones), "Hannibal", "Red Dragon". Cu acesta din urma obtine un succes mai mare decat cu "Hannibal" atat din partea criticilor, cat si financiar.

Lui Anthony Hopkins nu i-au placut filmele, iar pentru productiile hollywoodiene are foarte putin respect. Singurul motiv care il mai tine in aceasta meserie il reprezinta, dupa spusele lui, banii. Cu toate acestea, este un actor renumit ce face ca aceasta meserie sa para a fi usoara.

1. Thor (2011) (in productie) .... Odin

2. Hemingway & Fuentes (2010) (in productie) .... Ernest Hemingway

3. Alfred Hitchcock and the Making of Psycho (2008) (in productie) .... Alfred Hitchcock

4. You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010) ....

5. The Wolfman (2010) .... Sir John Talbot

6. The City of Your Final Destination (2009) .... Adam

7. Where I Stand: The Hank Greenspun Story (2008) .... Hank Greenspun

8. Dreaming Slipstream Dream (2008) .... Propriul rol

9. Bare Knuckles (2008) .... Xavier Jonas

10. Immutable Dream of Snow Lion (2008) ....

11. The Orange British Academy Film Awards (2008) .... Propriul rol

12. Beowulf (2007) .... Hrothgar

13. The Blood Is the Life: The Making of 'Bram Stoker's Dracula' (2007) .... Propriul rol

14. Slipstream (2007) .... Felix Bonhoeffer

15. Fracture - Ruptura (2007) .... Ted Crawford

16. Bobby (2006) .... John

17. All the King's Men - Toti oamenii Regelui (2006) .... Judge Irwin

18. Premio Donostia a Max Von Sydow (2006) .... Propriul rol

19. The World's Fastest Indian - Cel mai rapid motor din lume (2005) .... Burt Munro

20. Proof - Dovada (2005) .... Robert

21. Ceremonia de clausura (2005) .... Burt Munro

22. Perfect Is the Enemy of Good (2005) .... Propriul rol

23. Alexander - Alexandru (2004) .... Old Ptolemy

24. Premiere Women in Hollywood Awards (2004) .... Propriul rol - Presenter

25. The Devil and Daniel Webster (2004) .... Daniel Webster

26. The Human Stain - Culoarea minciunii (2003) .... Coleman Silk

27. AFI's 100 Years... 100 Heroes & Villains (2003) .... Dr. Hannibal Lecter

28. A Director's Journey: The Making of 'Red Dragon' (2003) .... Propriul rol

29. Freedom: A History of Us (Serial TV) (2003) .... Walsh, Robert

30. Noin (2003) .... Propriul rol

31. Nobel Peace Prize Concert (2002) .... Host

32. Red Dragon - Dragonul Rosu (2002) .... Dr. Hannibal Lecter

33. Bad Company - Dublura (2002) .... Officer Oakes

34. Inside 'Red Dragon' (2002) .... Propriul rol

35. Anthony Hopkins: A Taste for Hannibal (2002) .... Propriul rol - Host/Narrator

36. Hearts in Atlantis - Suflete pierdute in Atlantida (2001) .... Ted Brautigan

37. Breaking the Silence: The Making of 'Hannibal' (2001) .... Propriul rol

38. Hannibal (2001) .... Hannibal Lecter

39. The Remains of the Day: The Filmaker's Journey (2001) .... Propriul rol

40. Blind Loyalty, Hollow Honor: England's Fatal Flaw (2001) .... Propriul rol

41. Dino De Laurentiis: The Last Movie Mogul (2001) .... Propriul rol

42. Inside the Labyrinth: The Making of 'The Silence of the Lambs' (2001) .... Propriul rol

43. Behind the Scenes: Hannibal (2001) .... Propriul rol

44. How the Grinch Stole Christmas (2000) .... Narrator

45. Mission: Impossible II (2000) .... Mission Commander Swanbeck

46. Conversations with Jon Turteltaub (2000) .... Propriul rol

47. The Making of 'Titus' (2000) .... Propriul rol

48. Titus - Titus Andronicus (1999) .... Titus Andronicus

49. Instinct (1999) .... Ethan Powell

50. Siegfried & Roy: The Magic Box (1999) .... Narrator

51. The BBC and the BAFTA Lifetime Achievement Tribute to Richard Attenborough (1999) .... Propriul rol

52. The Directors (Serial TV) (1999) .... Propriul rol

53. Meet Joe Black - Intalnire cu Joe Black (1998) .... William Parrish

54. The Mask of Zorro - Masca lui Zorro (1998) .... Don Diego de la Vega / Zorro

55. Premio Donostia a Anthony Hopkins (1998) .... Propriul rol - Honoree

56. The Uttmost (1998) .... Propriul rol

57. Wie man die Leute von ihrem Geld trennt (1998) .... Propriul rol

58. Amistad (1997) .... John Quincy Adams

59. The Edge - Infruntarea (1997) .... Charles Morse

60. The Lost Children of Berlin (1997) .... Narrator

61. Surviving Picasso - Picasso, artist si demon (1996) .... Pablo Picasso

62. Marlon Brando: The Wild One (1996) .... Propriul rol

63. August (1996) .... Ieuan Davies

64. Nixon (1995) .... Richard M. Nixon

65. Legends of the Fall - Legendele toamnei (1994) .... Col. William Ludlow

66. The Road to Wellville - Drumul spre Wellville (1994) .... Dr. John Harvey Kellogg

67. The 48th Annual Tony Awards (1994) .... Propriul rol - Co-Host

68. The 20th Annual People's Choice Awards (1994) .... Propriul rol

69. The Innocent - Inocentul (1993) .... Glass

70. The Trial - Procesul (1993) .... The Priest

71. Shadowlands - Taramul umbrelor (1993) .... Jack Lewis

72. The Remains of the Day - Ramasitele zilei (1993) .... James Stevens

73. Selected Exits (1993) .... Gwyn Thomas

74. Love and Loyalty: The Making of 'The Remains of the Day' (1993) .... Propriul rol

75. In the Wild (Serial TV) (1993) .... Propriul rol

76. Chaplin (1992) .... George Hayden

77. Dracula (1992) .... Professor Abraham Van Helsing

78. Spotswood (1992) .... Errol Wallace

79. Earth and the American Dream (1992) .... Reader (voce)

80. To Be the Best - Sa fii cel mai bun (Serial TV) (1992) .... Jack Figg

81. Howards End - Inapoi la Howards (1992) .... Henry J. Wilcox

82. Freejack (1992) .... McCandless

83. One Man's War - Razboiul lui Joel (1991) .... Joel

84. The Silence of the Lambs - Tacerea mieilor (1991) .... Dr. Hannibal Lecter

85. Desperate Hours - Ore de disperare (1990) .... Tim Cornell

86. Great Expectations (1989) .... Abel Magwitch

87. Heartland (1989) .... Jack

88. A Chorus of Disapproval (1988) .... Dafydd Ap Llewellyn

89. The Tenth Man - Al zecelea om (1988) .... Jean Louis Chavel

90. Across the Lake (1988) .... Donald Campbell

91. The Dawning (1988) .... Cassius aka Angus Barrie

92. 84 Charing Cross Road (1987) .... Frank P. Doel

93. The Good Father (1985) .... Bill Hooper

94. Mussolini and I - Eu si Mussolini (1985) .... Count Galeazzo Ciano

95. Arch of Triumph - Arcul de Triumf (1985) .... Dr. Ravic

96. Hollywood Wives (1985) .... Neil Gray

97. Guilty Conscience - Constiinta incarcata (1985) .... Arthur Jamison

98. Blunt (1985) .... Guy Burgess

99. The Bounty - Revolta de pe Bounty (1984) .... Lieutenant William Bligh

100. The Making of 'The Bounty' (1984) .... Propriul rol

101. Aspel & Company (Serial TV) (1984) .... Propriul rol

102. Strangers and Brothers (1984) .... Roger Quaife

103. Six Centuries of Verse (1984) ....

104. A Married Man (1983) .... John Strickland

105. The Hunchback of Notre Dame - Cocosatul de la Notre Dame (1982) .... Quasimodo

106. Peter and Paul - Petru si Pavel (1981) .... Paul of Tarsus

107. The Bunker (1981) .... Adolf Hitler

108. The Tragedy of Othello, the Moor of Venice - Othello (1981) ....

109. Othello (1981) .... Othello

110. A Change of Seasons (1980) .... Adam Evans

111. The Elephant Man - Omul elefant (1980) .... Frederick Treves

112. Mayflower: The Pilgrims' Adventure (1979) .... Capt. Jones

113. Kean (1978) .... Edmund Kean

114. Magic - Magia (1978) .... Corky Withers

115. International Velvet - Vis de glorie (1978) .... Captain Johnson

116. A Bridge Too Far - Un pod prea indepartat (1977) .... Lt. Col. John D. Frost

117. Audrey Rose (1977) .... Elliot Hoover

118. Victory at Entebbe (1976) .... Prime Minister Yitzhak Rabin

119. The Lindbergh Kidnapping Case (1976) .... Bruno Richard Hauptmann

120. Dark Victory (1976) .... Dr. Michael Grant

121. All Creatures Great and Small - Toate vietuitoarele mari si mici (1975) .... Siegfried

122. Juggernaut - Teroare pe britanic (1974) .... Supt. John McCleod

123. QB VII (1974) .... Dr. Adam Kelno

124. Possessions (1974) .... Dando

125. The Arcata Promise (1974) .... Theo Gunge

126. The Girl from Petrovka - Iubire interzisa (1974) .... Kostya

127. Childhood (Serial TV) (1974) .... Dando

128. A Doll's House - Casa papusilor (1973) .... Torvald Helmer

129. Lloyd George (1973) .... David Lloyd George

130. Black and Blue (Serial TV) (1973) .... Hi

131. The Edwardians (1972) .... David Lloyd George

132. War & Peace (1972) .... Pierre Bezukhov

133. Great Performances (Serial TV) (1972) .... David Lloyd George

134. Young Winston (1972) .... David Lloyd George

135. The Man Outside (Serial TV) (1972) .... Albert Watts

136. Poet Game (1972) .... Hugh Sanders

137. When Eight Bells Toll (1971) .... Philip Calvert

138. The Ten Commandments (Serial TV) (1971) .... Steve

139. Play for Today (Serial TV) (1970) .... Alexander Tashkov

140. Biography (Serial TV) (1970) .... Danton

141. Danton (1970) .... Danton

142. The Great Inimitable Mr. Dickens (1970) .... Charles Dickens

143. The Looking Glass War (1969) .... John Avery

144. Hamlet (1969) .... Claudius

145. Department S (Serial TV) (1969) .... Greg Halliday

146. ITV Saturday Night Theatre (Serial TV) (1969) .... Arnold

147. The Lion in Winter - Leul in iarna (1968) .... Richard

148. The Company of Five (Serial TV) (1968) .... Richard Mason

149. The White Bus (1967) .... Brechtian

150. A Flea in Her Ear (1967) .... Etienne Plucheux

151. The Three Sisters (1970) .... Andrei

152. Play of the Month (Serial TV) (1965) .... Alfred Allmers

153. The Man in Room 17 (Serial TV) (1965) .... Dr. Harding

154. ITV Sunday Night Drama (Serial TV) (1959) .... Gunge

155. Hallmark Hall of Fame (Serial TV) (1951) .... Jean Louis Chavel

156. Mussolini and I (1985) .... Count Galeazzo Ciano

157. Little Eyolf (1982) .... Alfred Allmers

Decision to Burn (1971
Read more
TrafficRevenue