NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! ***NOTA: ASTEPTATI 2-3 MINUTE PENTRU CA FILMUL SA SE INCARCE. VA URAM VIZIONARE PLACUTA! Sustine site-ul printr-un simplu CLICK PE ORICE RECLAMA. VA MULTUMIM!

Nicolas-Cage

Nicolas Cage este pseudonimul lui Nicolas Kim Coppola, actor american laureat al Premiului Academiei Americane de Film (1996) pentru cel mai bun actor in rol principal ("Leaving Las Vegas"). Cage s-a nascut in Long Beach, California, la data de 7 ianuarie 1964. Tatal sau, August Coppola este profesor de literatura, iar mama sa, Joy Vogelsang este balerina si coregrafa . Parintii sai au divortat in anul 1976. Cage are radacini in Germania si Italia.

A urmat Beverly Hills High School (la fel ca si Angelina Jolie, Rob Reiner, Lenny Kravitz) si a sperat la o cariera in actorie de la o varsta frageda. Prima sa experienta in actorie a fost intr-o productie scolara a piesei "Golden Boy." Este foarte bun prieten cu Johnny Depp si l-a ajutat pe acesta sa-si obtina primul rol. A parasit scoala la varsta de 17 ani.
De la aparitia sa in filmul "Fast Times at Ridgemont High", alaturi de Sean Penn, Cage a continuat cu numeroase roluri in productii cinematografice si a regizat in anul 2002 filmul "Sonny". A fost producatorul "Shadow of The Vampire" (2000) care il are in rolul principal pe John Malkovich si al serialului sci-fi "The Dresden Files". A dorit sa evite "nepotismul" (fiind nepotul regizorului Francis Ford Coppola) si, inca de la inceputul carierei, si-a schimbat numele din Coppola in Cage. S-a inspirat in alegerea facuta de personajul Luke Cage din colectia de benzi desenate "Marvel Comics". In 1988 a avut o relatie cu Christina Fulton, viitoarea mama a copilului sau, Weston Coppola Cage (nascut pe 26 decembrie 1990). Weston a aparut in filmul "Lord of War", alaturi de tatal sau, si l-a interpretat pe Vladimir, un tanar mecanic ucrainian. Cage a fost casatorit de trei ori. In perioada 8 aprilie 1995 si 18 mai 2001 a fost casatorit cu Patricia Arquette. A luat-o de sotie pe Lisa Marie Presley, pe 10 august 2002, dar casnicia lor s-a sfarsit dupa doar patru luni, iar divortul s-a finalizat doi ani mai tarziu. In prezent este insurat cu Alice Kim, fosta chelnerita la restaurantul Kabuki din Los Angeles. Pe 3 octombrie 2005, cei doi au devenit parintii lui Kal-El. Cuplul s-a cunoscut in clubul Le Prive, iar nunta lor a avut loc pe o insula in Noua Zeelanda.

Pe 19 iulie 2006, Cage si-a achizitionat un castel medieval, Schloss Neidstein, intr-o regiune din Germania. Un an mai tarziu, si-a cumparat o noua locuinta in regiunea Bath din Marea Britanie (Castelul Midford din Somerset), desi mai detine o insula de 40 hectare in arhipelagul Bahamas si o casa pe Insula Paradisului.
In iulie 2004, s-a casatorit cu Alice Kim , cu ea are un baiat nascut pe 3 octobrie 2005 :
Kal-El Coppola (Kal-El fiind numele kryptonian a lui Superman). De asemeni mai are un baiat cu actrita americana Kristina Fulton.

Caracterul sau impulsiv ii joaca uneori feste neplacute , cum ar fi distrugerea rulotei lui in timpul turnarii la Cotton Club in 1984 pana la degustarea unei libarci vii in fata camerei pentru Vampire's Kiss in 1989.
In timpul vacantelor tatal lui il ducea pe el si pe fratii sai pentru lungi perioade de timp la San Francisco la unchiul lor , regizorul Francis Ford Coppola. La varsta de 15 ani, Nicolas s-a prezentat la un atelier estival de arta dramatica a Conservatorului american de teatru din San Francisco , acolo a facut el primii pasi pe scena .
La sfarsitul studiilor secundare , obtine un rol in seria The Best of Times care nu va dura decat un sezon si va face primii pasi in cinematografie cu un rol mic in Fast Times At Ridgemont High (1982).

Acepta un rol intr-un film semnat de unchiul sau : Rumble Fish (1983), In acelasi an va straluci in Valley Girl, Prima sa veritabila performanta . Valley Girl va fi urmata de Peggy Sue se marita in 1986, de asemeni regizat de Francis Ford Coppola. Performanta sa alaturi de Kathleen Turner il va face sa fie remarcat ata de critica cat si de directorul de studiou . Cher, care il descopera pe Nicolas Cage in Peggy Sue se marita , va face presiuni pentru ca el sa obtina un rol alaturi de ea in Moonstruck (1987).
In acelasi an va turna alaturi de fratii Coen comedia Arizona Junior. Cele doua filme ii vor confirma reputatia sa de comedian .cariera sa incepe astfel sa prinda aripi si filmele vin unul dupa altul : Firebirds (1990), Zandalee (1991), Honeymoon (1992)... Din 1994, este in masura sa aleaga numai rolurile care i se par importante .castiga un salariu in jur de 4 milioane de dolari pe film si incepe sa primeasca scenarii bune .In 1995 primeste un scenariu de la Mike Figgis, in relateaza povestea unui alcoolic sinucigas ce vrea sa-si puna capat vietii in Las Vegas. Nicolas Cage vede in acest secnariu un film sensibil in care el va putea sa investeasca talent si suflet .
Pentru a se putea realiza filmul (Leaving Las Vegas) si el sa joace rolul principal al acestui film a trebuit sa accepte un onorariu mai redus , de numai 240 000 $. O alegere foarte dificila , dar care-i va aduce cele mai bune critici , un Oscar si un Glob de aur pentru cel mai bun actor . Dupa acest succes binemeritat , cariera sa se orienteaza catre filmele de actiune .Joaca astfel in roluri stereotipe ca cele din : The Rock (1996), Con Air (1997), Face/Off (1997), etc.
In 1998, o mica escapada catre filmele independente in City of Angels alaturi de Meg Ryan , versiunea americana a clasicului Wim Wenders . In 1999, produce Shadow of the Vampire, un film despre culisele filmarilor de la filmul mut Nosferatu. In acelasi an intra in clubul select al actorilor care castiga 20 milioane de dolari pe un film cu Gone in Sixty Seconds . In 2002, Spike Jonze ii ofera rolul unui scenarist in filmul Adaptation , alaturi de Meryl Streep si Chris Cooper.

Nicolas Cage este mai inainte de toate un actor constiincios care petrece mult timp pregatindu-si rolurile , adunand toate informatiile posibile din universul personajului .
Tine mult la statutul sau de vedeta hollywoodiana ,ajungand insa pana la la paroxism . Astfel ca-si petrece o mare parte din timp deplasandu-se intre penthouse-ul sau din centrul orasului Los Angeles, si resedinta sa victoriana din San Francisco sau falsul sau castel teuton din Hollywood Hills. Mare colectionar de masini , are o flota importanta de masini sport europene .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

TrafficRevenue